Συνταγή για vegan λαχανοντολμάδες από τον Γιώργο Τσούλη
Το αγαπημένο μας παραδοσιακό πιάτο στη vegan εκδοχή του.
#tsoulotip: Τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες με το σημείο κλεισίματος από την κάτω πλευρά, έτσι ώστε να μην ανοίξουν.
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο λάχανο
580 γρ. φακές, βρασμένες
190 γρ. άγριο ρύζι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
½ κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
¼ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη σάλτσα:
800 γρ. ντομάτα κονκασέ
400 γρ. χυμό ντομάτας
600 ml ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 γρ. σταφίδες σουλτανίνα
Αλάτι
Πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com