Γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας από τον Γιώργο Τσούλη
Παραδοσιακή γλυκιά πίτα, ζουμερή και αφράτη!
#tsoulotip: Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει για να μην πανιάσει το φύλλο.
ΥΛΙΚΑ
2 lt γάλα, πλήρες
300 γρ. λιωμένο βούτυρο, για το άλειμμα
250 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική για τη γέμιση
150 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική για το πασπάλισμα
10 φύλλα κρούστας
5 αυγά, medium
1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη για το πασπάλισμα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com