Μουσακάς με μοσχάρι ραγού από τον Γιώργο Τσούλη
Ένας διαφορετικός πεντανόστιμος μουσακάς!
#tsoulotip: Πρέπει να μην έχει υγρασία το κρέας όταν το αδειάσουμε πάνω στα λαχανικά.
ΥΛΙΚΑ
Για τα λαχανικά:
1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε οριζόντιες φέτες πάχους 1 εκ.
3 πατάτες, κομμένες σε κάθετες φέτες πάχους 1εκ.
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για το ραγού:
1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα, κομμένη σε κύβους 3εκ.
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ξυλάκι κανέλας
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 φύλλο δάφνης
150 ml κόκκινο κρασί
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κύβο μοσχαριού
Χλιαρό νερό όσο χρειάζεται
Αλάτι
Πιπέρι
Για την μπεσαμέλ:
1 lt γάλα, πλήρες
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
3 κρόκους αυγού
2/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
100 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
4 κ.γ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com