Γλυκιές λαμπρόπιτες του Γιώργου Τσούλη
Παραδοσιακές πασχαλινά γλυκά τυροπιτάκια!
#tsoulotip: 1. Καλύπτουμε τα ζυμάρια με βρεγμένη πετσέτα για να μην ξεραθούν. 2. Πιέζουμε καλά τις άκρες για να μην ανοίξουν οι λαμπρόπιτες κατά το ψήσιμο.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι, σκληρό
480 ml γάλα, χλιαρό
250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
9 γρ. μαγιά, ξερή
2 κρόκους αυγού, αραιωμένους με γάλα για το άλειμμα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική
Σουσάμι, για το πασπάλισμα
Παπαρουνόσπορο, για το πασπάλισμα
Μέλι, για το σερβίρισμα
Για τη γέμιση:
600 γρ. γλυκιά μυζήθρα, τριμμένη
100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
4 κ.σ. γάλα
2 αυγά, μέτρια
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1 πρέζα αλάτι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com