Γλυκιές λαμπρόπιτες του Γιώργου Τσούλη

Παραδοσιακές πασχαλινά γλυκά τυροπιτάκια!

#tsoulotip: 1. Καλύπτουμε τα ζυμάρια με βρεγμένη πετσέτα για να μην ξεραθούν. 2. Πιέζουμε καλά τις άκρες για να μην ανοίξουν οι λαμπρόπιτες κατά το ψήσιμο.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

1 κιλό αλεύρι, σκληρό

480 ml γάλα, χλιαρό

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

9 γρ. μαγιά, ξερή

2 κρόκους αυγού, αραιωμένους με γάλα για το άλειμμα

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

1 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική

Σουσάμι, για το πασπάλισμα

Παπαρουνόσπορο, για το πασπάλισμα

Μέλι, για το σερβίρισμα

Για τη γέμιση:

600 γρ. γλυκιά μυζήθρα, τριμμένη

100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

4 κ.σ. γάλα

2 αυγά, μέτρια

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

1 πρέζα αλάτι

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved