Φλαούνες από τον Γιώργο Τσούλη
Κυπριακά γλυκά τυροπιτάκια, ιδανικά για το Πάσχα!
#tsoulotip: Αλείφουμε με νερό και κλείνουμε πολύ καλά τις άκρες, για να μην ανοίξουν οι φλαούνες κατά το ψήσιμο.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
2 αυγά, medium
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. μαστίχα, θρυμματισμένη
1 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική
130 γρ. βούτυρο, λιωμένο
9 γρ. μαγιά, ξερή
1 πρέζα αλάτι
80 ml γάλα, χλιαρό
60 ml νερό, χλιαρό
2 κρόκους αυγού, αραιωμένους με γάλα για το άλειμμα
Σουσάμι για το πασπάλισμα
Για τη γέμιση:
500 γρ. χαλούμι, τριμμένο
120 γρ. μαύρες σταφίδες
50 γρ. σιμιγδάλι, ξερό
2 αυγά, medium
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
1 κ.γ. μαστίχα, θρυμματισμένη
1 κ.γ. μέντα, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. μέλι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com