Φλαούνες από τον Γιώργο Τσούλη

Κυπριακά γλυκά τυροπιτάκια, ιδανικά για το Πάσχα!

#tsoulotip: Αλείφουμε με νερό και κλείνουμε πολύ καλά τις άκρες, για να μην ανοίξουν οι φλαούνες κατά το ψήσιμο.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

500 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

2 αυγά, medium

1 κ.γ. baking powder

1 κ.γ. μαστίχα, θρυμματισμένη

1 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική

130 γρ. βούτυρο, λιωμένο

9 γρ. μαγιά, ξερή

1 πρέζα αλάτι

80 ml γάλα, χλιαρό

60 ml νερό, χλιαρό

2 κρόκους αυγού, αραιωμένους με γάλα για το άλειμμα

Σουσάμι για το πασπάλισμα

Για τη γέμιση:

500 γρ. χαλούμι, τριμμένο

120 γρ. μαύρες σταφίδες

50 γρ. σιμιγδάλι, ξερό

2 αυγά, medium

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

1 κ.γ. μαστίχα, θρυμματισμένη

1 κ.γ. μέντα, ψιλοκομμένη

1 κ.γ. μέλι

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved