Γαλακτομπούρεκο με κανταΐφι από τον Γιώργο Τσούλη
Τραγανό, ελαφρύ και μυρωδάτο, το τέλειο γαλακτομπούρεκο!
#tsoulotip: 1. Δεν ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το γάλα, διότι η ζάχαρη θα κάτσει στον πάτο της κατσαρόλας και θα δημιουργήσει μία καραμέλα, η οποία θα βοηθήσει στο να μην καεί το γάλα. 2. Μπορούμε αν θέλουμε να αρωματίσουμε το σιρόπι με πορτοκάλι κάνοντας ακριβώς την ίδια διαδικασία.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. κανταΐφι
150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα:
800 ml γάλα
200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
140 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
40 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
2 αυγά, medium
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σιρόπι:
250 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
200 ml νερό
1 ξυλάκι κανέλας
Χυμό από μισό λεμόνι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com