Κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με αρωματικό πιλάφι από τον Γιώργο Τσούλη

Μια διαφορετική συνταγή για το αγαπημένο μας πουλερικό!

#tsoulotip: Δεν ανακατεύουμε το πιλάφι συνέχεια, παρά μόνο λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο.

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο:

1 ολόκληρο κοτόπουλο, κομμένο στα 4

2 κ.γ. ρίγανη, ξερή

2 κ.γ. αλάτι, χοντρό

1 κ.γ. πιπέρι

1 1/2 κ.σ. μουστάρδα dijon

2 λεμόνια (από το ένα το χυμό και το ξύσμα, το δεύτερο κομμένο σε ροδέλες)

10 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο, σπασμένη

1 1/2 κ.γ. εστραγκόν, ξερό

200 ml. ζωμό κοτόπουλου

1 κ.σ. μέλι

Για το πιλάφι:

500 γρ. ρύζι, για πιλάφι

1/2 κ.γ. σαφράν, σε σκόνη

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

Πιπέρι

50 γρ. σταφίδες σουλτανίνα

50 γρ. φιστίκια Αιγίνης

700 ml ζωμό κοτόπουλο

3-4 κ.σ. χυμό από λεμόνι





Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved