Κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με αρωματικό πιλάφι από τον Γιώργο Τσούλη
Μια διαφορετική συνταγή για το αγαπημένο μας πουλερικό!
#tsoulotip: Δεν ανακατεύουμε το πιλάφι συνέχεια, παρά μόνο λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο.
ΥΛΙΚΑ
Για το κοτόπουλο:
1 ολόκληρο κοτόπουλο, κομμένο στα 4
2 κ.γ. ρίγανη, ξερή
2 κ.γ. αλάτι, χοντρό
1 κ.γ. πιπέρι
1 1/2 κ.σ. μουστάρδα dijon
2 λεμόνια (από το ένα το χυμό και το ξύσμα, το δεύτερο κομμένο σε ροδέλες)
10 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο, σπασμένη
1 1/2 κ.γ. εστραγκόν, ξερό
200 ml. ζωμό κοτόπουλου
1 κ.σ. μέλι
Για το πιλάφι:
500 γρ. ρύζι, για πιλάφι
1/2 κ.γ. σαφράν, σε σκόνη
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
Πιπέρι
50 γρ. σταφίδες σουλτανίνα
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
700 ml ζωμό κοτόπουλο
3-4 κ.σ. χυμό από λεμόνι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com