Άκης Πετρετζίκης: Γαλακτομπούρεκο με κανταΐφι
Μια μοναδική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το σιρόπι
- Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, 1 στικ κανέλας, τη φλούδα από λεμόνι (όχι το λευκό μέρος), το μέλι και περιμένουμε να διαλυθεί η ζάχαρη περίπου 5-7 λεπτά.
- Με το που διαλυθεί η ζάχαρη, αφαιρούμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το σιρόπι.
Για την κρέμα
- Σε μία κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά προσθέτουμε το γάλα, τη μισή ζάχαρη, το σιμιγδάλι, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας και την κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πήξει καλά η κρέμα μας, περίπου 3-4 λεπτά.
- Όταν το σύρμα αφήνει σημάδια στο μείγμα τότε σημαίνει ότι έχει πήξει και είναι έτοιμο.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com