Άκης Πετρετζίκης: Μπακλαβάς με αμύγδαλα
Μια μοναδική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
Για το σιρόπι
- 1 λίτρο νερό
- 900 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 στικ κανέλα
- 2 κ.σ. μέλι
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τη γέμιση
- 1.200 γρ. αμύγδαλα
- 2 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
- 1 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
Για τη σύνθεση
- 900 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
- 750 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για το σερβίρισμα
- 1 στικ κανέλα
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
- φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com