Άκης Πετρετζίκης: Ψάρι με κάρι
Μια μοναδική συνταγή απο τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 500 γρ. πεσκανδρίτσα, φιλέτο, καθαρισμένο, ή κάποιο άλλο ψάρι της επιλογής σας
- χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
- ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
- 1 κ.σ. κάρι, σε σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
- 250 γρ. ρύζι καστανό
- 400 γρ. γάλα καρύδας
- 400 γρ. νερό
- 2 κρεμμύδια, ξερά
- 1 σκ. σκόρδο
- 15 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
- 1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- φύλλα κόλιανδρου, για το σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com