Άκης Πετρετζίκης: Μοσχάρι λεμονάτο
Μια μοναδική συνταγή απο τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
Για το μοσχάρι
- 1 κιλό μοσχάρι, κιλότο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. κοφτή νοστιμιά
- 1 κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 50 γρ. κρασί λευκό
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 1 λίτρο νερό
- 1 κ.σ. ρίγανη, φρέσκια
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κ.σ. άνηθο
Για το ρύζι
- 1 στικ σέλερι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 καρότο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη, φρέσκια
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.γ. νοστιμιά
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 500 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κ.σ. άνηθο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- μυρωδικά, φρέσκα
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com