Άκης Πετρετζίκης : Κοτόπουλο κρασάτο (Coq au vin)
Μια μοναδική συνταγή απο τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 40 γρ. βούτυρο
- 2 κρεμμύδια
- 2 καρότα
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. θυμάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. κονιάκ
- 750 ml κρασί κόκκινο
- 250 γρ. ζωμό, κότας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- αλάτι
- πιπέρι
- 180 γρ. μπέικον, σε κομμάτια
- 150 γρ. μανιτάρια champignon
- 500 γρ. πένες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com