Συνταγή για ριζότο κολοκύθας από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Ρύζι & Πατάτες
Συστατικά
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκ. σκόρδο
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 2 στικ σέλερι
- 300 γρ. ρύζι αρμπόριο
- 250 γρ. κρασί λευκό
- 2 κ.σ. κοφτές ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
- 1000-1200 γρ. νερό
- 300 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. παρμεζάνα
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. blue cheese
- 1 κ.γ. κολοκυθόσπορο
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 10 γρ. βούτυρο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com