Συνταγή για ανάποδο κέικ αχλάδι από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Κέικ
Συστατικά
Για τα αχλάδια
- χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 60 γρ. μελάσα
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. βούτυρο
- 3 αχλάδια
Για τη ζύμη
- 120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 αβγό, μεγάλο
- 100 γρ. πετιμέζι
- 100 γρ. μέλι
- 250 γρ. ξινόγαλο
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 1 κ.γ. κανέλα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com