Συνταγή για κέικ με κακάο και επικάλυψη σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Κέικ
Συστατικά
Για το κέικ
- 140 γρ. κακάο
- 500 γρ. νερό, βραστό
- 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 αβγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
- 480 γρ. ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. κακάο
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 80 γρ. γάλα, σοκολατούχο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com