Συνταγή για ορεκιέτε με πέστο και λουκάνικο από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Ζυμαρικά
Συστατικά
Για τη σπιτική ζύμη ζυμαρικών
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα, για το πασπάλισμα
- 3 αβγά, μέτρια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
Για τη σάλτσα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. λουκάνικα, χοιρινά (μόνο το κρέας τους)
- 2 πρέζες μπούκοβο
- 150 γρ. κρασί λευκό
- 250 γρ. πέστο αλά Τζενοβέζε
- 500 γρ. σπανάκι baby
Για το σερβίρισμα
- 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1-2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ξύσμα λεμονιού, από 1⁄2 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com