Συνταγή για φουσίλι με σάλτσα αντζούγιας από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Ζυμαρικά
Συστατικά
Για τη σπιτική ζύμη ζυμαρικών
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα, για το πασπάλισμα
- 3 αβγά, μέτρια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
Για τη σάλτσα
- 6 αντζούγιες, φιλέτο
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. κάππαρη
- 50 γρ. αμύγδαλα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. ντοματίνια, + έξτρα, για το σερβίρισμα
- 40 γρ. σταφίδες, + έξτρα, για το σερβίρισμα
- 10 φύλλα βασιλικού, + έξτρα, για το σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com