Συνταγή για vegan γέμιση για τάκος με τσίλι και μελιτζάνα από τον Άκη Πετρετζίκη
Ευ Ζην / Σάλτσες και Μαρινάδες
Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 μελιτζάνες, φλάσκες
- 1-2 πιπεριές τσίλι
- 30 γρ. ξίδι βαλσάμικο
- 50 γρ. νερό
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. κόκκινα φασόλια, κονσέρβα (καθαρό βάρος)
- 100 γρ. καλαμπόκι, κονσέρβα (καθαρό βάρος)
- 6-8 τορτίγιες, για το σερβίρισμα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com