Συνταγή για γεμιστό ρολό κιμά με πατάτες από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Κρέας
Συστατικά
Για τη γέμιση
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 100 γρ. ζαμπόν
- 1 κ.σ. θυμάρι
Για το ρολό
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κ.σ. κρεμμύδι, σε σκόνη
- 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- 80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. θυμάρι, ξερό
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 50 γρ. σπιτική κέτσαπ
- 10 γρ. αλάτι
- πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 αβγά
- 150 γρ. κασέρι
Για τη γαρνιτούρα
- 1 κιλό πατάτες baby, βρασμένες
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. βούτυρο
- 2 κλ. δεντρολίβανο
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 100 γρ. νερό
- 1 κύβο κότας
- 1/2 ματσάκι βασιλικό
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. βασιλικό
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com