Συνταγή για χοιρινό με καραμελωμένη σάλτσα ανανά από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Κρέας
Συστατικά
Για τη μαρινάδα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κύβους κότας
- 1 κ.γ. μπούκοβο
Για το κρέας
- 4 κιλά χοιρινό, χέρι ή μπούτι
- 2-3 κλ. δεντρολίβανο
- 4-5 κλ. θυμάρι
- 2 σκ. σκόρδο
- 300 γρ. νερό
- 1 κ.σ. μουστάρδα, dijon
- 570 γρ. ανανά, σε κονσέρβα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό πατάτες baby, βρασμένες με τη φλούδα τους
Για το γλάσο
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ
- 330 ml Coca-Cola
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com