Συστατικά
Για τη γουακαμόλε
- 1 αβοκάντο, ώριμο
- 50 γρ. νερό
- 2 κ.σ. χυμό λάιμ, λάιμ
- ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά τσίλι
- 1/2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα κάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Για την τονοσαλάτα
- 200 γρ. πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια των 1-2 cm
- 340 γρ. τόνο, σε νερό, στραγγισμένο (2 κονσέρβες)
- 1 μαρούλι, χοντροκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένη σε φέτες
- 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com