Συστατικά
Για το σιρόπι
- 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 600 γρ. νερό
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- φλούδα, από 1/2 λεμόνι
Για τη ζύμη
- 550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άνοιγμα των φύλλων
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 300 γρ. νερό, χλιαρό
Για τη γέμιση
- 500 γρ. σουσάμι
- 120 γρ. αμύγδαλο, λευκό
- 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
- σπορέλαιο, για το λάδωμα του ταψιού και των ρολών
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com