Συνταγή για bumbu kacang από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Σάλτσες & Μαρινάδες
Συστατικά
Για τη σάλτσα
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο, + έξτρα 1 κ.σ. προαιρετικά
- 2 κρεμμύδια, μικρά, ψιλοκομμένα
- 2 λεμονόχορτα, τα εξωτερικά φύλλα να έχουν αφαιρεθεί και τα λευκά μέρη να έχουν ψιλοκοπεί
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. κόλιανδρο
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 20 γρ. tamarind, σε πάστα, διαλυμένο σε 100 ml νερό
- 1 1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ. φιστίκια, καβουρδισμένα και τριμμένα
- 1 πιπεριά τσίλι
Για το σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com