Συνταγή για τορτελίνια με τυριά και σάλτσα βουτύρου από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Ζυμαρικά
Συστατικά
Για τη σπιτική ζύμη ζυμαρικών
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα, για το πασπάλισμα
- 3 αβγά, μέτρια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
Για τα τορτελίνια
- 250 γρ. ρικότα
- 2 αβγά, το 1 χτυπημένο με λίγο νερό, για το κλείσιμο της ζύμης
- 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κ.σ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. βασιλικό, ξερό
- αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι, + έξτρα, για το σερβίρισμα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Για τη σάλτσα
- 50 γρ. βούτυρο
- 8 φύλλα φασκόμηλου, + έξτρα, ψιλοκομμένα, για το σερβίρισμα
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη, για το σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com