Συνταγή για τορτελίνια με τυριά και σάλτσα βουτύρου από τον Άκη Πετρετζίκη

Κατηγορίες Συνταγών / Ζυμαρικά



















Συστατικά


Για τη σπιτική ζύμη ζυμαρικών

  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα, για το πασπάλισμα
  • 3 αβγά, μέτρια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για τα τορτελίνια

  • 250 γρ. ρικότα
  • 2 αβγά, το 1 χτυπημένο με λίγο νερό, για το κλείσιμο της ζύμης
  • 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. βασιλικό, ξερό
  • αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι, + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Για τη σάλτσα

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 8 φύλλα φασκόμηλου, + έξτρα, ψιλοκομμένα, για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη, για το σερβίρισμα















Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com





©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved