Συνταγή για μεσογειακή galette ολικής άλεσης με ελιές από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Αλμυρές Πίτες & Τάρτες
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 200 γρ. βούτυρο, παγωμένο
- 150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 αβγό, μεσαίο
- 1 κ.σ. νερό
- αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη
Για τη γέμιση
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. φέτα
- 100 γρ. πάστα ελιάς
- 1 κ.σ. ρίγανη
- πιπέρι
- 50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/3 σκ. σκόρδο
Για το σερβίρισμα
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com