Συστατικά
Για τη ζύμη
- 330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
- 230 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κρόκους, από μέτρια αβγά, ο ένας αραιωμένος σε 1 κ.σ. νερό
- 40 γρ. νερό
Για τη γέμιση
- 300 γρ. μπέικον
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο
- 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 4 αβγά, μέτρια
- 2 κρόκους, από μέτρια αβγά
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com