Συνταγή για κλασική κις Λορέν από τον Άκη Πετρετζίκη

Κατηγορίες Συνταγών / Αλμυρές Πίτες & Τάρτες



















Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
  • 230 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κρόκους, από μέτρια αβγά, ο ένας αραιωμένος σε 1 κ.σ. νερό
  • 40 γρ. νερό

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. μπέικον
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 4 αβγά, μέτρια
  • 2 κρόκους, από μέτρια αβγά
  • πιπέρι














Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com





©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved