Συστατικά
Για τον πουρέ κολοκύθας
- 1.200 γρ. κολοκύθα
- 200 γρ. νερό
Για τη ζύμη
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το πασπάλισμα της φόρμας
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 180 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
- 1 αβγό, μέτριο
- 1 κ.σ. νερό, παγωμένο
- 1 κρόκο, από μέτριο αβγό, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
- 3 αβγά, μέτρια
- 80 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
- 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. τζίντζερ
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
- ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 600 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για το σερβίρισμα
- 150 γρ. σαντιγί
- κανέλα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com