Συνταγή για πορτοκαλόπιτα με κανταΐφι από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Γλυκές Πίτες & Τάρτες
Συστατικά
Για το σιρόπι
- 300 γρ. νερό
- 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- χυμό πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
- 3 φύλλα αρμπαρόριζας
Για την πορτοκαλόπιτα
- 750 γρ. κανταΐφι
- 4 αβγά, μέτρια
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 3 πορτοκάλια
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Για το σερβίρισμα
- ξύσμα πορτοκαλιού
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com