Συστατικά
Για το φακόρυζο
- 2 λίτρα νερό
- 200 γρ. φακές μαύρες, beluga
- αλάτι
- 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 2 κλ. δεντρολίβανο, + έξτρα, για το σερβίρισμα
- 1 φύλλο δάφνης
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
- 40 γρ. βούτυρο
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com