Συστατικά
Για τη ζύμη
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 110 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
- 2 κρόκους, από μέτρια αβγά
Για το σιρόπι
- 100 γρ. νερό
- 120 γρ. μέλι
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Για τη γέμιση
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 100 γρ. φουντούκια
- 2 κ.γ. κανέλα
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
Για την επικάλυψη
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 110 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 αβγά, μέτρια
- 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 120 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com