Συστατικά
Για τα κέικ
- 180 γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 αβγά
- 140 γρ. ηλιέλαιο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 140 γρ. ρυζάλευρο
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. καρύδια
- 300 γρ. καρότα, καθαρισμένα
Για το γλάσο
- 170 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. γάλα
- 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη για διακόσμηση
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com