Συνταγή για burger με παντζάρι και φέτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Ευ Ζην / Αλμυρά
Συστατικά
Για το μπιφτέκι παντζαριού
- 400 γρ. παντζάρια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 1 αβγό
Για το ντιπ
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 1 κ.σ. βασιλικό
- 1 κ.σ. δυόσμο
Για το σερβίρισμα
- 4 ψωμάκια για burger
- 1 ντομάτα
- 1 μαρούλι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com