Συστατικά
Για τον ξινό τραχανά
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 500 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
Για την τραχανόσουπα
- 1 λίτρο νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200-250 γρ. τραχανά ξινό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 50 γρ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 8 φέτες μπέικον, κομμένο σε λωρίδες
- μπούκοβο
- θυμάρι, φρέσκο
- ψωμί, φρυγανισμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com