Συνταγή για χούμους με παντζάρι από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Σάλτσες & Μαρινάδες
Συστατικά
- 250 γρ. ρεβίθια, χωρίς φλοιό, άβραστα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 1/2 λίτρο νερό
- 300 γρ. παντζάρια, βρασμένα
- 150 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το σερβίρισμα
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1-2 λεμόνια (ανάλογα την προτίμησή μας)
- 1/2 σκ. σκόρδο, προαιρετικά
- 100 γρ. ταχίνι
- 1 κ.γ. κοφτό κύμινο, σε σκόνη
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι
- τορτίγιες, για το σερβίρισμα
- θυμάρι, για το σερβίρισμα
- σουσάμι, για το σερβίρισμα
- σουσάμι, μαύρο, για το σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com