Συστατικά
- 800 γρ. σολομό, φιλέτο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 πράσα
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκ. σκόρδο
- 20 γρ. τζίντζερ
- ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
- 2 πιπεριές τσίλι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ. νερό
- 40 γρ. σάλτσα σόγιας
- χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
Για το σερβίρισμα
- κόλιανδρο, φρέσκο
- σουσάμι, μαύρο
- 1 κ.γ. σησαμέλαιο
- φέτες λάιμ
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com