Συνταγή για παστίτσιο με ραγού και blue cheese από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Ζυμαρικά
Συστατικά
- 100 γρ. πανσέτα, καπνιστή κομμένη σε κύβους 0,5 εκ.
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια 0,5 εκ.
- 1 στικ σέλερι, κομμένο σε κυβάκια 0,5 εκ.
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 200 γρ. κιμά χοιρινό
- 1 κύβο κότας
- 200 ml κρασί λευκό
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κλ. θυμάρι, φρέσκο
- 200 ml γάλα, 3,5%
- 500 γρ. ριγκατόνι, βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή
- 300 ml νερό
Για τη μπεσαμέλ
- 1 λίτρο γάλα, 3,5%
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. ροκφόρ
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com