Συνταγή για γαλοπούλα με μανιτάρια στη λαδόκολλα από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Αλμυρές Πίτες & Τάρτες
Συστατικά
- 1,5 κιλό γαλοπούλα, φιλέτο σε 4 μερίδες
- 500 γρ. μανιτάρια champignon, λευκά, μέτρια
- 250 γρ. πατάτες, μικρές
- 1 σκ. σκόρδο
- 500 γρ. χόρτα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 4-5 εκ.
- 4 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, μόνο τα φύλλα χωρισμένο στη μέση
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 8 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35%
- 2 κ.σ. ούζο
- 8 κ.σ. παρμεζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
Για το ρύζι
- 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 3-4 γαρίφαλα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 375 γρ. νερό
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com