Συστατικά
Για τα σουτζουκάκια
- 500 γρ. ρεβίθια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 3 κρεμμύδια, ξερά
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ξερό
- 1 στικ κανέλα
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
- 1 πιπεριά τσίλι, αποξηραμένη
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 3 ντομάτες
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
- θυμάρι
- ρίγανη, φρέσκια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com