Συνταγή για καλαμαράκια τηγανητά με πικάντικη σάλτσα από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Θαλασσινά & Ψάρια
Συστατικά
Για το καλαμάρι
- 500 γρ. καλαμάρι
- αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
- αλάτι
- πιπέρι
- σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Για τη σάλτσα
- 80 γρ. γλυκόξινη σάλτσα
- 100 γρ. μέλι
- 1/2 κ.γ. σησαμέλαιο
- 1/2 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com