Συνταγή για γαλακτομπούρεκο με πορτοκάλι από τον Άκη Πετρετζίκη

Κατηγορίες Συνταγών / Κοτόπουλο & Γαλοπούλα

Συνταγή για γαλακτομπούρεκο με πορτοκάλι από τον Άκη Πετρετζίκη


















Συστατικά


Για το σιρόπι

  • 900 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 550 γρ. νερό
  • 130 γρ. γλυκόζη
  • 1 στικ κανέλα
  • 2 γαρίφαλα
  • φλούδες πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια

Για την κρέμα

  • 2 πορτοκάλια
  • 1 λίτρο γάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 130 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 270 γρ. βούτυρο, παγωμένο κομμένο σε κύβους
  • 4 αβγά, μεσαία
  • 1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
  • 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά

Για το σερβίρισμα

  • φλούδες πορτοκαλιού, από το σιρόπι
  • 12 γαρίφαλα















Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com





©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved