Συνταγή για γαλακτομπούρεκο με πορτοκάλι από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Κοτόπουλο & Γαλοπούλα
Συστατικά
Για το σιρόπι
- 900 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 550 γρ. νερό
- 130 γρ. γλυκόζη
- 1 στικ κανέλα
- 2 γαρίφαλα
- φλούδες πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
Για την κρέμα
- 2 πορτοκάλια
- 1 λίτρο γάλα
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 130 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 270 γρ. βούτυρο, παγωμένο κομμένο σε κύβους
- 4 αβγά, μεσαία
- 1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
- 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
Για το σερβίρισμα
- φλούδες πορτοκαλιού, από το σιρόπι
- 12 γαρίφαλα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com