Συστατικά
- 500 γρ. χταπόδι
- 1 κ.σ. πιπέρι, σε κόκκους
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- άνηθο
- δυόσμο
- βασιλικό
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- ξύσμα λάιμ, από 3 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 αβγό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
- 2-3 κ.σ. ηλιέλαιο
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 3 κ.σ. νερό
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- φέτες λεμόνι
- φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com