Συστατικά
Μείγμα Α
- 150 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 120 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 25 γρ. μαγιά ξηρή, ή 50 γρ. μαγιά φρέσκια
Μείγμα Β
- 200 γρ. γάλα
- 100 γρ. βούτυρο
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 14 γρ. μαχλέπι
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 γρ. μαστίχα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 4 αβγά, μέτρια
- 1 πρέζα αλάτι
Μείγμα Γ
- 850 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για τη σύνθεση
- 1 κρόκο, αραιωμένος σε 2 κ.σ. νερό
- αμύγδαλο φιλέ, για το πασπάλισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com