Συνταγή για τραγανή πανσέτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Κρέας
Συστατικά
Για την πανσέτα
- 1 1/2 κιλό πανσέτα, χωρίς κόκαλο και δέρμα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 πράσα
- 2 καρότα
- 2 κρεμμύδια
- 2 στικ κανέλα
- 1/2 κ.σ. κόκκους μπαχάρι
- 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
- 3 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 1 σκ. σκόρδο
- 2-3 κλ. δεντρολίβανο
- 4-5 κλ. θυμάρι
- 50 γρ. κρασί κόκκινο
- 2 κύβους κότας
- 1 λίτρο νερό
- 1 κ.σ. μουστάρδα
Για τις πατάτες
- 4 πατάτες, βρασμένες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι, + έξτρα 1 κ.σ. για το σερβίρισμα
- 1 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 κ.σ. βούτυρο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com