Συνταγή για σιροπιαστή σοκολατόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Σιροπιαστά
Συστατικά
Για το σιρόπι
- 900 ml νερό
- 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 50 γρ. κακάο
Για τη σοκολατόπιτα
- 8 αβγά
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 ml σπορέλαιο
- 200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. κακάο
- 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Για τη γκανάς
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 200 γρ. κουβερτούρα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com