Συστατικά
Για το κέικ
- 40 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. σπορέλαιο
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 180 γρ. νερό
- 500 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 100 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα
- 75 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. μαστίχα
Για το σιρόπι
- 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. νερό
- 1 κ.σ. ανθόνερο
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για τη σύνθεση
- 50 γρ. αμύγδαλα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com