Συνταγή για χταπόδι τηγανητό από τον Άκη Πετρετζίκη
Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ξίδι, το νερό, τους κόκκους πιπεριού, τους κόκκους από το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο και τα κοτσάνια από τον μαϊντανό.
- Καθαρίζουμε το χταπόδι, χωρίζουμε τα πλοκάμια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
Δείτε τα υπόλοιπα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com