Συνταγή για Ραβανί με ρύζι από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Σιροπιαστά
Συστατικά
Για το ρύζι
- 750 γρ. ρύζι γλασέ
- 3 λίτρα νερό, για το μούλιασμα
Για το σιρόπι
- 1350 γρ. νερό
- 950 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη σύνθεση
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. κοφτό μαστίχα
- 125 γρ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
- παγωτό, καϊμάκι
- φύλλα δυόσμου
- κανέλα, σε σκόνη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com