Συνταγή για ανάποδο κέικ ανανά από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Κέικ
Συστατικά
Για την καραμέλα
- 70 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη καστανή
Για το κέικ
- 70 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. ζάχαρη καστανή
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αβγό, μεσαίο
- 1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ. χυμό ανανά, από κονσέρβα
- 210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για τη σύνθεση
- 300 γρ. ανανά, σε φέτες από κονσέρβα με χυμό
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
- φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com